Овај паметни телефон можете опрати сапуном и водом VIDEO

Агенције
Овај паметни телефон можете опрати сапуном и водом VIDEO

Водоотпорни уређаји већ одавно нису новост, али оно што је припремила јапанска компанија Kuocera свакако јесте.

Већ неко вријеме су на тржишту присутни декларисано водоотпорни паметни телефони, иако је и око тога било дискусије, али по правилу такви уређаји више не спадају у категорију екстремних изненађења.


Материјали од којих се раде кућишта и екрани су све бољи, квалитетнији, отпорнији на ударце, прашину, огреботине... Ипак, јапанска компанија Kuocera је представила смартпхоне назван Digno Rifre, који се разликује од свих досадашњих уређаја који су, између осталог, отпорни на воду.

Digno Rifre је отпоран и на - сапун!

Kuocera каже како је уређај "идеалан за коришћење у кухињи, купатилу, напољу", јер ако се испрља "нема никаквих проблема, једноставно га добро истрљајте сапуном и исперите чистом водом".

Оно што је посебно занимљиво код овог смартфонеа је чињеница да су му екран и све функције апсолутно функционални чак и у случајевима када је сасвим мокар. За оне који имају проблема с константним прљањем својих паметних телефона, ово би могло да буде ултимативно ријешење, јер не морате да купујете посебна средства за чишћење или заштиту, једноставно га исперите као што то, на примјер, радите с тањиром након јела.

Не треба сумњати да ће овај уређај сасвим сигурно наћи свој пут ка тржишту, јер ипак нуди нешто сасвим ново, а то по правилу бар за почетак значи да је занимљив и потенцијално жељен.

Што се тиче перформанси, ради се о уређају екрана дијагонале пет инча (720p), са Андроид 5.1 оперативним системом, 13 мегапикселном камером, батеријом капацитета 3000 mAh...

У продаји је на јапанском тржишту од петка, 04. децембра, а очекивана цијена је 465 америчких долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана