Овај паметни телефон је на листи највреднијих

Б92
Овај паметни телефон је на листи највреднијих

Београд -- Кинеска компанија Huawei нашла се Форбсовој листи Највреднијих брендова за 2017. годину и једини је кинески бренд на овој листи.

Huawei се нашао на 88. мјесту са вриједношћу бренда од 7,3 милијарди долара, што представља повећање од девет посто у односу на претходну годину и једини је кинески бренд на овој листи, наведно је у саопштењу.

Форбс сваке године бира 100 највреднијих брендова међу више од 200 међународних брендова из свих крајева света. Ове године, међу првих 100 су се нашле компаније из 15 земаља, и најбројније су наравно биле компаније из Сједињених Држава које су заузеле 56 мјеста, а иза њих су се нашле Њемачка, Француска и Јапан са 11, 7 и 6 компанија, тим редом.

Технологија је несумњиво највреднија индустрија заузевши 18 мјеста на листи, док су 9 од првих 15 компанија из области технологије. Apple  се по 7. узастопни пут нашао на првом мjесту.

Што се тиче осталих индустрија, на листи се нашло 13 компанија из финансијске индустрије, међу којима је највреднија American Express процијењена на 24,5 милијарди долара и заузела је 22. мјесто.

На листи је, стоји у саопштењу, и 12 компанија које производе робу широке потрошње, а прво место у овој категорији је припало бренду Gillete, који је процијењен на 19,2 милијарде долара и наша се на 28. мјесту.

У саопштењу се каже да је Huawei током 2016. године значајно надмашио конкуренте у својој индустрији, захваљујући расту угледа Huawei бренда међу купцима широм свијета. Овај тренд се наставио током првог квартала 2017. године у складу са сталним растом броја продатих паметних телефона.

Према статистичким подацима водећих института као што су IDC, СА и Trendforce, Huawei је заузео 3. мjесто на свијету и 1. мјесто у Кини по броју продатих паметних телефона, што учвршћује њихов водећи положај на међународном плану.

Раст угледа Huawei бренда је потврђен кроз истраживања бројних угледних института широм свијета.

Поред тога што је дошао на Форбсову листу највреднијих брендова за 2017. годину, у октобру 2016. године Huawei се нашао на Интербранд листи ,,Топ 100“ највреднијих брендова на свету и попео се на 72. мјесто, што представља најбржи успон у технолошкој индустрији. Нашао се и на ,,Глобал 500“ листи највреднијих брендова за 2017. годину, на којој је заузео 40. мјесто, што представља напредак од 7 мјеста у односу на претходну годинум, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана