Oсвјежени BMW М2 добио додатних 20 коњских снага

Г.С.
Oсвјежени BMW М2 добио додатних 20 коњских снага

BMW је за наредну програмску годину представио децентно освјежену Серију 2, а заједно с остатком друштва освјежен је и најснажнији модел који се крије иза ознаке М2 и представља улазницу у свијет баварских аутомобила које “потписује” М одјел.

Нема промјена на складној Купе каросерији која ће купцима бити доступна у неколико додатних нових боја, али и у комбинацији с једнобојним алуминијским фелгама које овај пут нису у пословично тамним нијансама, а у понуди су и уз недавно редизајнирана издања модела М3 и М4.

Иза великих врата крије се кабина у тамним тоновима у коју је с редизајном стигао нови мултифункционални управљач и нови мултимедијални систем iDrive 8.5. Дио стандардних сједишта опционо може бити украшен црвеним детаљима, а у опцији су и још лакша и више профилисана предња сједишта с карбонском основицом.

BMW М2 и даље ће се нудити у комбинацији с ручним или аутоматским мјењачем и погоном само преко задње осовине, али познати редни тролитарски 6-цилиндарски битурбо мотор сада умјесто досадашњих 460 развија 480 коњских снага. Вриједност највећег обртног момента (550 Нм с ручним мјењачем, 600 Нм с аутоматским мјењачем) остала је непромијењена. С додатних 20 „коња” М2 се снагом изједначио с основним верзијама модела М3 и М4.

У комбинацији с ручним 6-степеним мјењачем М2 од 0 до 100 км/х стиже за 4,2 секунде и развија електронски ограничених 250 км/х, а верзија с 8-степеним аутоматским мјењачем из мјеста до „стотке” стиже 0,2 секунде брже. Основна цијена у Њемачкој износи 77.490 евра, а производња почиње у августу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана