Остала без налога на Инстаграму због метаверзума

ГС
Foto: Илустрација

Инстаграм је онемогућио корисницу са налогом @metaverse, недуго након што је Фејсбук промијенио бренд у Мета.

Фејсбук је пре неколико недјеља промијенио назив свог бренда у Мета, а Марк Закерберг је истакао да промјена имена описује компанијин нови фокус на визију метаверзума - виртуелног свијета који обједињује комуницирање, трговање, гејминг и друго.

Ребрендирање компаније довело је до блокирања једног Инстаграм налога, кориснице која је употребљавала име @metaverse, изненада и без упозорења.

Власница налога је аустралијанка Теа-Маи Бауман, која поменути Инстаграм има више од 10 година и @metaverse је користила исто толико дуго.

Бауман је за медије изјавила да је њен @metaverse налог на Инстаграму само онемогућен у једном тренутку. "Ваш налог је блокиран због тога што се претвара да је неко други", стајало је у објашњењу.

Власница налога истиче да поменути налог представља деценију њеног живота и да није желела да њен допринос метаверзуму буде избрисан са интернета.

Међутим, неколико недјеља касније, након реакције медија, из Мете су истакли да је @metaverse налог који је Бауман користила поново активиран. Разлог неспоразума је, према објашњењу компаније, било неправилно уклањање због лажног представљања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана