Оснивач Twitterа прелази у Дизни

BBC
Оснивач Twitterа прелази у Дизни

Џек Дорси, један од четворице оснивача друштвене мреже Twitter, кандидат је за мjесто независног директора у борду компаније "Волт Дизни".

Предлог о именовању Дорсија за новог "Дизинијевог" директора је на столу, а деоничари ће имати прилику да се о томе изјасне на годишњој скупштини која ће бити одржана 18 марта.

Џек Дорси, који има 36 година, би уколико буде изабран, тако постао најмлађи члан "Дизнијевог" борда директора у коме већина има преко 50 година.

Посљедњих неколико година Дорси је би ангажован у вођену компаније Square, која се бави пружањем услуга плаћања кредитним картицама и углавном је била фокусирана ма мала предузећа.

"Џек Дорси је талентован предузетник који је помогао у стварању нечега што је заувијек измјенило наш живот, начин пословања, а друштвене мреже устоличио и као средство којим је могуће организовати комерцијално пословање" саопштио је Робет Игер, "Дизнијев" извршни директор и предсједник компаније.

"Могућности и перспективе развоја посла које он доноси у компанију су веома драгоцјене", додао је он.

Twitter је у новембру изашао на берзу а сматра се да Дорсијев пакет акција од око 5% вриједи око 1 милијарде долара.

Џек Дорси је основао Twitter, као сервис за размјену кратких порука заједно са Евом Вилијамсом, Бизом Стоуном и Ноом Гласом, а за неколико година поред Facebookа, Twitter је постао једна од најпопуларнијих друштвених мрежа на свијету.

Први његов Твит гласио је "управо постављам свој твитер".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана