Ослободимо се Twitterа

Танјуг
Ослободимо се Twitterа

Предсједник Венецуеле Николас Мадуро рекао је да Латинска Америка треба да се "ослободи" твитера, а претходно је оптужио америчке компаније да су напале 6.600 налога, укључујући и његов.

"Морамо да постигнемо независност, морамо да мислимо о дубоким и радикалним начинима да себе ослободимо од мултинационалних компанија, као што је Twitter, које контролишу друштвене медије", рекао је Мадуро током сусрета са својим министрима, пренела је агенција АФП.

Мадуро, који редовно износи антиамеричке ставове од доласка на власт ове године, изјавио је да су напади на налоге изведени са друштвеним мрежама да би се изазвали немири и да би се онемогућили предстојећи општински избори, планирани за 8. децембар.

Министар комуникација Делси Родригес рекао је да је близу 6.600 Мадурових пратилаца на Twitterу нестало са предсjедниковог налога у року од 10 минута, али није прецизирао када се догодио тај инцидент.

Мадуров званичан налог на Twitterу је до петка имао 1,4 милиона пратилаца, навела је француска новинска агенција.

Опозициони лидер Енрике Каприлес упитао је данас Мадура зашто брине више о Twitterу него о венецуеланској стопи инфлације која је скоро 50 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана