Опен АИ представио модел Сора који претвара текст у видео снимке

Танјуг
Foto: Принтскрин

САН ФРАНЦИСКО- Калифорнијска компанија Опен АИ је на својој веб страници представила нови модел генеративне вјештачке интелигенције Сора који умије да креира кратке видео снимке на основу унијетог текста.

"Сора је у стању да генерише сложене сцене са више ликова, специфичним типовима покрета и тачним детаљима субјекта и позадине. Модел разумије не само шта је корисник тражио, већ и схвата и како ствари постоје у физичком свијету", наводи се на веб страници Опен АИ.

Максимална дужина видео снимака који су Фул ХД резолуцији је за сада један минут.

Принцип је сасвим једноставан за кориснике, који само треба да напишу "сценарио" (такозвани "промпт") и пусти Сору да ради, тако да технологија може и да замијени неке мањ квалитетне аниматоре, али и да помогне приликом снимања филма.

Компанија на свом сајту и предтавила неке АИ видео снимке који представљају заснјежени Токио, трку мамута, елегантну жену која корача ноћним улицама главог града Јапана или космонауте у свемиру. 

Сора за сада није доступна за ширу јавност, већ само за малу групу академика и других истраживача који истражује потенцијалне опасности које могу да настану злоупотребом ове технологије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао Фејсбук!
Пао Фејсбук!
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана