OnePlus развија сопствени РОМ за Кину

Агенције
OnePlus развија сопствени РОМ за Кину

Извршни директор компаније OnePlus, Пит Лау, открио је да компанија више неће користити Oppo Color оперативни систем у Кини који ће бити замjењен OnePlus РОМ-ом, таман на вријеме за представљање друге генерације перјанице One Plus One.

Два мјесеца након што је OnePlus званично представио свој дугоочекивани паметни телефон прозван „убица Андроида“ у мају, Sina Tech извjештава да компанија прави сопствени РОМ.

Овај РОМ биће ексклузиван за тржиште Кине и биће развијан на Тајвану, док ће интернационални модели и даље користити CyanogenMod.

Пит Лау је за Sina Tech објаснио одлуку да пресели одjељење за дизајн и инжењерске тимове на Тајван тиме да је земља препуна талентованих стручњака.

Кинески проитзвођачи мобилних телефона као што су Orro, Xiaomi и Coolpad користе измјењене верзије Андроида у Кини с обзиром на то да фабрички Андроид не нуди превелику функционалност због тога што Кина у великој мјери ограничава функционалност Googleових сервиса.

Међутим, овај потез не значи да OnePlus раскида сарадњу са CyanogenMod.

С обзиром да је CyanogenMod имао велику улогу у глобалним амбицијама компаније, посебно на самом лансирању, ова сарадња ће се наставити, али још није познат разлог иза уклањања Oppo РОМ-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана