Огледало као замjена за selfie

Mashable
Огледало као замjена за selfie

Selfie огледало изгледа као тоалетни ормарић и вjероватно је веома скупа инвестиција за снимање selfie фотографија, међутим аутори кажу да се њихов експеримент може већ купити.

Веома популарни selfie, или аутопортрет снимљен мобилним телефоном је сјајан алат за оне који своје фотографије воле да дијеле по друштвеним мрежама.

Међутим, такве слике имају и недостатке, у снимању сјајних фотографија ограничиће вас дужина ваше руке, али и нижа резолуција предње камере. S.Е.L.F.I.Е. (The Self Enhancing Live Feed Image Engine) тај проблем нема, а ради се о огледалу које ће аутоматски снимити вашу фотографију и објавити је на Twitterу, преноси Мashable.

Осмислили су га у дигиталној агенцији iStrategyLabe, а цио уређај састоји се од Mac мини рачунара скривеног иза двосмjерног огледала, web камере те LED у угловима. На рачунару је софтвер који ће препознати ваше лице и активирати камеру, а LED ће симулирати одбројавање до окидања и блиц.

Након што вас је снимило, софтвер може да постави и ваш лого а потом слику подијелити на друштвеним мрежама. Аутори наводе да се ради о експерименту, али да се већ може наручити.

Цијела справа изгледа као тоалетни ормарић и као такав би одлично легао у купатилима, које и јесу природно мјесто настанка већине селфија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана