Огласио се и “Гугл”

Агенције
Огласио се и “Гугл”

Лондон - Америчка компанија “Гугл” саопштила је данас да не жели да одлуком у случају нарушавања права на патенте између фирми “Епл”- “Самсунг” буде “ограничен” приступ корисника апарата са оперативним системом “Андроид”.

“Апелациони суд ће обрадити оба случаја, кршења права и пуноважност захтјева за патенте. Већина наведеног не односи се на срж оперативног система жАндроидж. Неколико случајева обрађује и америчка Канцеларија за патенте. Индустрија мобилних телефона врло брзо напредује и сви произвођачи, укључујући и новопридошле, раде на идејама које су деценијама присутне, наводи се у саопштењу “Гугла”.

У саопштењу се истиче да “Гугл” ради са партнерима да би потрошачима пружио иновативне и приступне производе, те да компанија не жели да то ограничи.

Суд у САД наредио је јужнокорејској компанији “Самсунг” да плати милијарду и 50 милиона долара одштете америчком “Еплу” због кршења права на интелектуалну имовину.

Порота је закључила да неколико “Самсунгових” уређаја крши “Еплове” патенте на софтвер и дизајн, те одбацила жалбу јужнокорејског гиганта.

“Самсунг” је најавио да ће уложити жалбу. На тржишту су се појавиле спекулације да ће пресуда охрабрити произвођаче мобилних телефона да се опредијеле за конкурентски систем “Виндоуз фон”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана