Офис 2013 у првом кварталу слиједеће године на тржишту

Танјуг
Офис 2013 у првом кварталу слиједеће године на тржишту

Нови Мајкрософт офис 2013. пакет биће доступан на тржишту у првом кварталу слиједеће године, а карактеришу га редизајниран и побољшан изглед, уз бројне погодности за кориснике.

Мајкрософт офис менаџер Данијела Зечевић казала је на конференцији за новинаре у оквиру ''Синергије 12'' да ова верзија Офиса у ''павер поинт'', ''ексел'', ''аутлук'' и ''ворд'' алате уноси неке нове функције које скраћују вријеме потребно за одређене радње.
''Павер поинт'', између осталог, има унапређен систем за презентације који омогућава корисницима да током приказивања докумената на екрану, истовремено прегледају своје биљешке на таблету или PC, прате вријеме излагања или зумирају дјелове текста које желе да нагласе.


У ''ворду'' се могу прегледати PDF датотеке без измjена оригиналног изгледа, док је цио Офис додао и функције социјалног умрежавања како би колеге могле да дијеле документа и задатке на којима раде.

Зечевић је казала да је нови Офис прилагођен свим уређајима, тако да несметано функционише и на PC, таблету или смарт телефону.
Према њеним ријечима, једна од битних карактеристика Офиса 2013 је ''клауд'' систем, односно могућност чувања докумената у ''облаку'' помоћи ''скајдрајв'' услуге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана