Одговорите на наградно питање у емисији m:agazin и освојите selfie штап

M:tel
Одговорите на наградно питање у емисији m:agazin и освојите selfie штап

Сакупили смо мноштво занимљивости из свијета науке и технологије на једном мјесту у емисији m:agazin која се приказује сваке суботе у термину од 16:30 часова на Алтернативној телевизији.

У новом издању емисије, између осталог, имаћете прилику да се упознате са Кироб-ом, првим роботом који је отишао на мисију у свемир и сазнати како изгледају паметни сефови будућности, а пажљиво пратите и остале прилоге јер се у једном од њих крије одговор на наградно питање које ћемо поставити на крају емисије. Гледалац који најбрже одговори на наградно питање освојиће популарни selfie штап.

Минијатурни јапански робот Киробо постао је први хуманоидни робот астронаут. Он се запутио на своју прву свемирску мисију у склопу Интернационалне свемирске станице како би правио друштво команданту станице Koichaijу Wakati. Киробо је висок 34 центиметра, широк 18 центиметара и тежак мање од једног килограма, а за сада може да прича само на јапанском. Аутомобилска компаније “Toyota” дизајнирала је систем који овом роботу омогућава конверзацијске функције и остале интелигентне процесе, а овај робонаут способан је да препозна људски глас. Научници се надају да ће Киробо бити веома успјешан у социјалним интеракцијама.

У овој емисији вам представљамо и јединствени сеф који ће вам помоћи да испуните ваше циљеве. Питате се како? Представљамо вам kSafe, сеф у који можете ставити своју омиљену посластицу или предмет, али прије него што дођете до тих ствари морате испунити неке циљеве који сами себи задајете. То може, на примјер, бити циљ да пређете одређени број степеница прије него што поједете чоколадицу или да одете на шетњу прије него што дођете кући и упалите телевизор. Прилично згодно зар не?

У 47. издању емисије представићемо вам и смартфон Nokia Lumia 930 који се истиче по својим врхунским спецификацијама, а највећа предност овог одличног смартфона је могућност интензивног мулти-таскинга, обраде слика или видеа. Windows Phone 8.1 систем који је уграђен у овај систем има свој јединствен дизајн. Уз Лумију 930 корисник добија бројне апликације као и Microsoft Office пакет, а само тијело телефона састављено је од алуминијског оквира који је изузетно функционалан и омогућава хлађење због којег све компоненте трају дуже.

Позивамо вас да нам сва ваша питања или сугестије и даље шаљете на mail адресу [email protected].

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана