Одбијена жалба на дизајн „Самсунгових” компјутера

Агенције
Одбијена жалба на дизајн „Самсунгових” компјутера

Лондон - Британски суд одбио је данас „Еплову” жалбу на пресуду којом је потврђена легалност дизајна таблетних компјутера супарничке компаније „Самсунг”, чиме би могли да буду окончани правни спорови између ове двије фирме широм Европе, јавиле су агенције.

Двије водеће свјетске компаније у области паметних телефона међусобно се широм свијета оптужују за кршење права на техничке патенте у вези са мобилним телефонима и таблетним компјутерима.

Британски жалбени суд подржао је данас пресуду Врховног суда, у којој се наводи да „Самсунгов” таблет „галакси” не представља нарушавање „Епловог” дизајна, пренио је Ројтерс.

Ова одлука валидна је широм Европе и могла би да онемогући покретање даљих правних сукоба између два технолошка гиганта у Европи.

Јужнокорејски „Самсунг” поздравио је одлуку британског суда и саопштио да и даље сматра да „Епл” није прва компанија која је дизајнирала таблетни компјутер правоугаоног облика са заоблјеним угловима.

“Епл” је одбио да коментарише одлуку, а компанија има право да се жали британском Врховном суду.

Суд је наредио америчкој компанији да на свом веб сајту и у дневним листовима објави огласе у којима ће јасно рећи да „Самсунг” није нарушио њене дизајнерске идеје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана