Оборен рекорд: Чип са резултатом већим од два милиона

GS
Foto: Twitter

Очекује се да ће Медиатек објавити Dimensity 9300 чип са јединственим осмојезгарним CPU-om, а данас се појавио у АнТуТу бази података.

Постигнут је резултат већи од два милиона, што је нови максимум, а резултати за сваку компоненту су такође вредни пажње.

Овај CPU ће имати четири Cortex-X4 јединице и четири Cortex-A720, вјероватно у комбинацији 1+3+4 кластера. Не постоје "мале" Cortex-A520 јединице.

Уређај који је кориштен у овом тесту је непознат, а број модела нам ништа не говори - могао би бити само за тестирање. Зна се да има 16 ГБ РАМ-а и 512 ГБ меморије, док је ОС Андроид 14.

Овај резултат је први пут да смо вид‌јели да телефон премашује праг од два милиона на АнТуТу љествици.

Свака компонента је много већа од било ког резултата Снапдрагон 8 Ген 2 - CPU је 65% бољи, ГПУ за 55%, LPDDR5X РАМ + УФС 4.0 је 33% брже, а UX је постигао више од 50% бољи резултат.

Све ово су сирове перформансе хардвера, а мало је вјероватно да ће стварно искуство бити тако драматично, осим ако не буде било довољно импресивно хлађење. Медиатек тек треба да објави када ће Dimensity 9300 стићи и који телефони ће га први имати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана