NVIDIA представила Tegra 4 процесор

Aгенције
NVIDIA представила Tegra 4 процесор

NVIDIA је напокон представила дугоочекивани Tegra 4 процесор који, по речима компаније, нуди скоро 6 пута више снаге од свог претходника – Tegre 3.

У питању је ARM 15 quad-core све-у-једном чип који може да пружи резолуцију од 2.560 x 1.600 пискела на 120Hz, преноси сајт Талкандроид.

Tegra 4 садржи 72 NVIDIA GeForce GPU језгра, или скоро шест пута више снаге од Tegre 3, а посjедоваће исту DDR меморију и 4+1 архитектуру виђену у Tegra 3 чипу, као и пуну LTE подршку.

NVIDIA је такође најавила и Grid cloud алатку. Grid омогућава да било који паметан уређај, од Андроид смартфона до телевизора, пушта снимке и игре са графиком високог квалитета. Корисник ће само морати да отвори апликацију и уз помоћ сервера који хостују специјализована графичка језгра биће у могућности да ужива у апликацијама и игрицама са невjероватном графиком искључиво захваљујући интернету.

Ово значи да људи више неће морати да брину о уређајима са старим графичким картицама пошто оне неће морати да обрађују снимке у високој резолуцији – тај посао биће препуштен NVIDIA Grid серверима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана