Nvidia коначно мијења GeForce Experience

GS
Foto: NVIDIA

Компанија Nvidia доноси значајне промјене у управљању својим софтвером за десктоп рачунаре, уводећи нову, свеобухватну апликацију која спаја Nvidia Kонтрол Панел и GеForce Experience у јединствени интерфејс. Нова апликација, једноставно названа "Nvidia App", представља корак напријед у пружању интуитивнијег и ефикаснијег искуства корисницима Nvidia графичких картица.

За разлику од претходног модела, гд‌је су корисници морали да имају Nvidia налог за преузимање ажурирања драјвера и аутоматску оптимизацију игара, нова апликација омогућава приступ овим функцијама без потребе за пријављивањем. Nvidia истиче да је пријава сада опциона и намијењена корисницима који желе да искористе посебне понуде и награде.

Једна од кључних карактеристика нове Nvidia апликације је уједињени центар за контролу ГПУ-а, који интегрише оптимална подешавања за игре из ГеФорце Experience са различитим контролама које су раније биле доступне само кроз Nvidia Цонтрол Панел. Ово корисницима омогућава да на једном мјесту прилагођавају подешавања игара и драјвера или поставе глобални профил за све апликације.

Nvidia планира да постепено интегрише све функционалности из Nvidia Цонтрол Панела у нову апликацију, укључујући подешавања за приказ и видео. "Такође, додаваћемо различите функције из ГеФорце Experience и RTX Experience, као што су оверцлоцкинг ГПУ-а и могућност враћања на претходне верзије драјвера," наводи Nvidia.

Међутим, неке функционалности неће бити пренесене у нову апликацију, укључујући емитовање на Twitch и YouTube, дијељење слика и видеа на Facebook и YouTube, као и режим фотографисања у 360 степени и стерео моду.

Промијењено је и приказивање перформанси у ГеФорце Experience, са прилагодљивим приказом статистике који, поред метрика рендеровања, сада укључује и латенцију рендеровања игре и укупну латенцију рачунара. Ово омогућава корисницима да прикажу тачно оне статистике које их интересују, слично као код апликација трећих страна за мјерење ФПС-а.

Корисници могу преузети и друге Nvidia апликације унутар нове Nvidia апликације, као што су Nvidia Броадцаст, Nvidia Омниверсе и ГеФорце Now. Додатно, власници RTX графичких картица могу експериментисати са АИ-подржаним филтерима за побољшање игара, укључујући и RTX Dynamic Вибранце функцију, која је такође премјештена из старог Nvidia Kонтрол Панела.

Нова Nvidia апликација доступна је за преузимање у бета верзији, нудећи корисницима прилику да искусе побољшано и централизовано управљање својим Nvidia уређајима, преноси "Телеграф".

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао Фејсбук!
Пао Фејсбук!
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана