Новине са CES сајма технологије у Лас Вегасу

m:tel
Новине са CES сајма технологије у Лас Вегасу

Ново издање емисије м:магазин која се већ традиционално емитује сваке суботе у термину од 16.15 часова доноси вам прегршт занимљивих информација о свијету технологије, а у фокусу овонедјељне емисије налази се један од највећих свјетских сајмова технологије CES, који се сваке године одржава у Лас Вегасу.

Овогодишњи CES сајам обиљежили су уређаји који помјерају границу могућег у сваком смислу, тако да су посјетиоци сајма имали прилику да виде аутомобил Navia који је први комерцијални самовозећи аутомобил на свијету. Овај футуристички аутомобил не загађује околину, а возачи могу њиме управљати помоћу свог смартфона и посебног touchscreen-а.

На сајму је представљена и најновија генерација Ultra HD телевизора који ће, по свему судећи, ускоро постати неизбјежни дио сваког домаћинства. Јужнокорејски гигант Самсунг избацио је на тржиште телевизоре са SUHD технологијом који имају четири пута више пиксела од стандардних HD телевизора, а компанија Sony представила је чак 12 нових Ultra HD Bravia LCD модела. Нова линија компаније Sony укључује и до сада најтањи телевизор на свијету који је танак свега 4.9 милиметара.

На сајму је представљен и Tribu, иновативни уређај француске компаније Inoxia који је идеалан начин за комуникацију између родитеља и дјеце која су остала сама код куће. Тribu омогућава дјеци да назову родитеље и да им пошаљу своје поруке или цртеже, а овај уређај се помоћу магнета може прикачити на разне кућанске апарате.

Водитељице Јелена Бабић и Бранкица Стојановић провешће вас кроз 20 забавних и занимљивих минута, а уколико имате приједлог неке занимљиве теме, можете нам писати на [email protected]. Потрудићемо се да ваша тема постане дио неког од наредних издања емисије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана