Нови Yahoo CEO стиже из Googleа

Tanjug
Нови Yahoo CEO стиже из Googleа

Компанија Yahoo именовала је за свог новог генералног менаџера Марису Мајер (37), некадашњу инжењерку у Googleу, од које очекују да препороди овог бившег гиганта.

Мајерова је трећи генерални менаџер Yahooа који је постављен на чело компаније од почетка овде године, а управни одбор фирме се нада да ће компанија у наредном периоду моћи да се носи са ривалима Googleом и Facebookom, наводи Ројтерс.

Њено ангажовање, према оцијени британске агенције, показује да ће се Yahoo окренути ка web технологијама и новим производима, уместо досадашњег усмjерења ка онлајн садржајима.

Мајерова је раније радила у Googleу и једна је од најзаслужнијих за стварање познатог Googleовог претраживача.

Акције Yahooа, које данас врijеде упола мање него у златно доба постојања овог интернет гиганта, именовањем нове шефице порасле су за два одсто и сада се котирају на 15,97 долара.

Мајерова данас преузима нову функцију, а јуче је на свом Twitter налогу написала да је невjероватно узбуђена због новог изазова који је пред њом.

На почетку каријере, она је била двадесета особа запослена у Googleу и прва жена инжењер у тој компанији.

Након што је објављено да прелази у Yahoo, Мејер је објавила и да је трудна, те да би требало да роди дjечака у октобру ове године.

Mashable преноси да је Yahoo знао да је Мејер у другом стању, али да то уопште није била тема разговора при разматрању њеног ангажовања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана