Нови Плејстејшн 4 којим се управља гласом

Blic.rs
Нови Плејстејшн 4 којим се управља гласом

Компанија „Sony” коначно је потврдила да ће званично представити нову конзолу „Плејстејшн 4” 10. јуна. Премијера ће се одржати у оквиру сајма Е3, највећег догађаја када је свијет видео-игара у питању. Продаја ће највјероватније почети тек пред Нову годину.

У понедељак увече „Sony” на своју званичну страницу поставио је кратак видео на којем се не може најбоље разазнати дизајн нове конзоле. Јапански произвођач је још 20. фебруара најавио да ћемо ове године видјети нову конзолу и показао како ће изгледати четврта генерација „Дуал-шок” гејмпада.

Нови „Плејстејшн” се очекује већ неколико година, поготово што је претходна генерација стара већ седам година. Такође, Нинтендо је већ представио свој „Ви ју”, док се од Мајкрософта очекује да ускоро открије „ИксБокс 720”.

Стога не чуди што „Sony” очекује пуно од ове конзоле и прави посебну атмосферу пред њено лансирање. Занимљиво је да је најављено увођење контроле гласом, макар за навигацију кроз мени.

Конзола ће имати процесор од осам језгара из компаније АМД и један од најјачих графичких процесора. Такође, снагу ће додатно црпити из осам гигабајта GDDR5 меморије.

Наравно, ту је читач „блуреј” дискова, док се о капацитету хард диска још увек лицитира. Добра ствар је и најављена компатибилност са „ПС Витаом”, као и са одређеним паметним телефонима, макар на нивоу даљинског управљача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана