Нови MacBook Pro је скоро немогуће поправити

Endgadget
Нови MacBook Pro је скоро немогуће поправити

Proшло је свега неколико дана од када је Apple представио своје нове MacBook Pro лаптопове а сајт iFixit је већ стигао да их растави.

Ова оцијена у највећој мјери је осликана већ познатим ограничењима уређаја: батерија је залијепљена и постављена тако да заклања неке од најважнијих завртања, Ретина дисплеј је спојен унутар цијеле јединице, залијепљени RAM и нестандардни SSD драјв.

Apple је такође смањио величину батерије, ослањајући се на Интелове Haswell процесоре и и побољшано коришћене батерије од стране новог оперативног система Mavericks.

Иста судбина задесила је и модел са екраном од 15 инча што значи да ће бити скоро немогуће унапредити било који од ова два уређаја када крену да показују знаке старости.

Нове MacBook Pro уређаје покреће четврта генерација Haswell чипова, у питању је 2.4GHz dual core i5 процесор, ту је још 4GB DRAM-а, 128GB SSD-а а посjедоваће Ирис графику.

Модел од 13 инча биће доступан по цени од 1.299 долара, што је 200 долара јефитније од претходног модела.

Модел од 15 инча посjедује Crystalqueen процесор, 2.0GHz quad core i7, 8GB DRAM-а, 256GB SSD-а са Ирис Pro графиком а његова цијена почиње од 1.999 долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана