Нови FB Messenger крши приватност?

Tportal.hr
Нови FB Messenger крши приватност?

Обновљена верзија бесплатне апликације намijeњене размjени порука Facebook Messenger (vl.7), као и онима који не могу одолијети зову те друштвене мреже ни када су у покрету, доноси мноштво нових могућности, као и исправку неких багова.

Ипак, једна од нових могућности подигла је прашину међу једним дијелом корисника

Апликација је доступна за паметне телефоне, а подржани су уређаји засновани на iOS и Андроид платформи.

Facebook Messenger нуди једноставан кориснички интерфејс и приказује све ваше текуће четове и поруке на Facebookу, а уједно пружа могућност слања појединачних и групних текстуалних порука вашим пријатељима. Уз поруку је могуће залијепити фотографију, као и податак о вашем тренутном положају, а то се по жељи може и искључити.

Оно што се не може искључити јесте и најзанимљивија могућност те апликације - можете видети кад је и који од ваших пријатеља прочитао послату поруку. Наравно, то ради и у обрнуту смјеру, што може довести до неугодних ситуација, јер се више нећете моћи извлачити да нисте примили или прочитали поруку.

Дио корисника није нарочито одушевљен том новом могућношћу те замјера Facebookу за тај нови напад на њихову приватност. Проблем можда и није у самом Facebookу, гдје је приватност ионако увијек била упитна, већ о могућности да се та идеја прошири. У сваком случају, било би лијепо кад би Facebook барем понудио могућност да се ова опција угаси, но тренутно такве могућности -- нема.

Facebook Messenger ради на iPad уређајима, али нажалост у графичком моду iPhonea, а развија се и посебна верзија (тренутно у бета фази тестирања) која ће знати искористити већи екран таблета.

Основне карактеристике Facebook Messengerа vl.7:

    Слање бесплатних текстуалних порука
    Пријатељи су вам на дохват, без обзира на то гдjе се налазе – на веб или телефону
    Видите ко је прочитао вашу поруку
    Видите одакле вам пријатељи шаљу поруке
    Индикатор куцања– у стварном времену видите када вам одговарају на поруку
    Исправљени багови.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана