Нова верзија “андроида” зваће се “кит кет”

Агенције
Нова верзија “андроида” зваће се “кит кет”

Лондон - “Гугл” је одлучио да ће се сљедећа верзија “андроида”, оперативног система за мобилне телефоне, звати “кит кет”, иако је претходно најављено име “ки лајм пај”. Одлука да се софтверу да име “Нестлеове” чоколадице схваћена је као маркетиншки маневар у корист швајцарског произвођача слаткиша и освјежавајућих пића.


“Гугл” то демантује и тврди да је сам смислио име, те да ниједна страна не плаћа никакав новац за употребу овог имена.

Директор за глобално ширење “андроида” Џон Легерлинг изјавио је Би-Би-Сију да је амерички гигант желио да учини нешто “забавно и неочекивано”.

Маркетиншки стручњаци упозоравају да би двије компаније могле да претрпе штету од оваквог договора.

“Ако је ваша марка повезана са неком другом, неизбјежно ћете бити довођени у везу са њом, у добру и у злу. Ако та друга марка доживи да јој се наруши углед, било би наивно помислити да ваше добро име и углед то неће осјетити”, изјавио је Сајмон Мајерс, партнер у консултантској кући “Профет”.

“Нестле” је у прошлости критикован због начина на који је промовисао дјечије млијеко у праху у земљама у развоју. Компанија је морала да повлачи поједине производе са тржишта, а посљедњи пут то је учинила у САД, гдје је откривена салмонела у “Нестлеовој” храни за псе.

Поједини аналитичари сматрају да ће многи корисници “андроида” позитивно реаговати на ново име, пошто им је већ позната чоколадица “кит кет”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана