Нова опција у WhatsApp-у која штеди вријеме

Агенције
Нова опција у WhatsApp-у која штеди вријеме

У WhatsAppу су почели да тестирају идеју која би требало да омогући дијељење статуса објављених у тој апликацији у другим апликацијама.

У програму бета тестирања нова опција дијељења смјештена је испод статуса и може да буде употребљена за директно дијељење с Facebook-ом или слање на друге апликације као што су Instagram, Gmail или Google Photos.

Иако постоји директна веза за дијељење статуса на Facebookу, у WhatsAppу тврде да то није корак даље у повезивању корисничких рачуна на те две платформе.

Умјесто тога, користе исте API-је iOS и Андроид за дијељење података као и свака друга апликација, што значи да се подаци преносе између апликација на уређају, пише The Verge.

Чак и ако делите податке с другим апликацијама у Facebook-овом власништву, попут на примјер Инстаграма, објаве би требало да остану засебне и не буду повезане на било који начин.

Такође, не постоји опција аутоматског дијељења статуса с WhatsApp-а, јер у тој апликацији желе да тај потез буде посљедица свјесне и намјерне одлуке корисника.

У WhatsAppу су посебно опрезни око директног повезивања с Facebook-ом јер би се због тешње интеграције могли наћи на удару регулаторних агенција и других тијела у Европској унији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана