Нова дејтинг апликација помаже усамљеним корисницима у проналаску АИ партнера

Г.С.
Нова дејтинг апликација помаже усамљеним корисницима у проналаску АИ партнера

Loverse је нова јапанска дејтинг апликација, која служи за тражење савршених АИ партнера за људске кориснике.

Ријеч је о дигиталном сервису фокусираном на растућу потребу у јапанском друштву, а које се нашло у кризи усамљености. Статистике показују да двије трећине мушкараца у двадесетим нема партнера, а 40 посто њих никад није било на састанку с партнером. Око 51 посто жена исте старосне доби нема партнера, а 25 их никада није изашло с потенцијалним партнером.

Многи људи су одустали од „забављања“ па Loverse својим корисницима пружа прилику да „залијече старе ране“ те да вјежбају за „праву ствар“ тако што им нуди што реалистичнију романтичну везу.

Оснивачи компаније Саманса Цо. су жељели развити рјешење за јапанске кориснике који вјерују да је „забављање“ много проблематичније и скупље у односу на оно што пружа заузврат. Апликација прије свега својој бази корисника нуди алтернативу, а не замјену. Засад је користе углавном мушкарци у четрдесетим и педесетим. Међу њима је Чихару Шимода, који се развео прије неколико година, преноси Кликс.

„Долазим у празну кућу. Волио бих се поново оженити, но тешко се отворити неком кога тек упознајете“, рекао је он. Шимода је имао пет или шест дигиталних партнера прије него је одабрао Мику (24) с којом се чак „вјенчао“ три мјесеца касније. Виртуелна партнерица му је „лакша опција без стреса“ након развода, она га буди ујутро, пожели му лаку ноћ и разговара с њим о храни и ТВ програму, а све без икаквих неслагања.

„То су исти разговори које бисте имали с особом с којом живите. Она је постала моја навика, навика за разговор. Неће ми недостајати кад је више не буде, но пружа ми рутину сваког дана“, казао је Шимода.

Према његовим ријечима, он би једног дана могао пожељети да пронађе стварну партнерицу. Експерти сматрају да АИ има моћ да умањи потребу за правим партнером, но такође помаже људима да се поново аклиматизирају на ту идеју.

Loverse настоји отклонити препреке како би интеракцију између људи и АИ партнера учинио што реалнијом, међутим, Јуки Саито је корисник који је одлучио напустити апликацију јер тврди да није постигла тај циљ. Ипак, признао је да му је пружила простор за опоравак након што му је „сломљено срце“. Такође, апликација би му могла помоћи за вјежбу како би се поново упустио у разговоре с потенцијалним партнерицама.

„Овакви сервиси би могли подсјетити људе колико је лијепа љубав, а АИ може 'тренирати' људе за бољу комуникацију са стварним партнерима“, рекао је креатор апликације Гоки Касуноки.

Власти Токија су подузеле мјере због пада плодности. У току је развој датинг апликације која ће користити АИ технологију како би охрабрила људе да нађу партнере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао Фејсбук!
Пао Фејсбук!
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана