Нокијино зелено чикање наговјештава Андроид уређај?

Агенције

Произвођач телефона промјенио је боју својих Facebook и Twitter страница у зелену боју Googleовог Андроид софтвера. Да ли је ово још један наговjештај тога да компанија ради на Андроид смартфону?

Финска компанија промjенила је боју својих Facebook и Twitter страница у зелену боју – боју која је заштитни знак Googleовог Андроид софтвера.

Ово би могао да буде наговjештај зеленог свијетла за Нокијин први Андроид смартфон.

Већ неко вријеме се спекулише о уређају под кодним именом Normandy који би требало да попуни празнину на пољу јефтиних уређаја гдjе Лумиа линија паметних телефона има великих проблема са Андроид конкуренцијом, а очекује се да ће овај уређај бити представљен крајем мjесеца на Мобилном свjетском конгресу у Барселони.

Друге гласине у вези са овим уређајем тичу се цијене. Подаци који су се појавили на једном продајном сајту у Вијетнаму говоре да би Normandy требало да кошта 110 долара.

Са друге стране, познати дојављивач са Twitterа #evleaks поново се нашао у центру пажње након објављивања спецификација које су наводно везане уз дугоочекивани смартфон произвођача из Финске.

Судећи по његовим твитовима, „Nokia Normandy посjедује dual core 1GHz Snapdragon процесор, WVGA дисплеј дијагонале 4 инча, 512MB RAM -а, 4GB интерне меморије, камеру од 5 мегапиксела и 1.500mAh батерију.

Уређај би такође требало да посjедује подршку за двије SIM картице и microSD.

Ове спецификације јако су сличне онима на моделу Nokia Lumia 520 иако Normandy неће посjедовати Windows Phone 8 оперативни систем већ потенцијално изузетно модификовану верзију Андроида.

Наравно, ове спецификације и даље представљају само нагађања, мада је у прошлости #evleaks велики број пута био у праву. Нокијин Андроид телефон можда и није толико слаб

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана