Nokia представила нови MixRadio сервис

Агенције
Nokia представила нови MixRadio сервис

Компанија Nokia крајем седмице представила је ново лице бесплатног сервиса за емитовање музике под називом MixRadio, уз који ће корисници моћи да имају “мале, персонализоване радио-станице”.

MixRadio је заправо нова верзија сервиса лансираног 2011. године, која сада нуди стотине различитих музичких миксова без реклама, захтијева за регистрацијом и сличних обавеза које се углавном траже од корисника, преноси Дејли Телеграф.

Корисници сервиса могу да оцијене понуђене пјесме и извођаче системом “thumbs up” (свиђа ми се) и “thumbs down” (не свиђа ми се), а уколико то желе, за њих касније може бити креирана посебна плејлиста са пjесмама које су позитивно оцијенили.

Осим тога, корисници могу да сачувају своје плејлисте и да их бесплатно слушају и када нису контектовани на интернет.

Музички продуцент Најл Роџерс, који је ове године наступао у Новом Саду са бендом Chic, и који је са дуом Daft Punk и Фарелом Вилијамсом творац хита “Get Lucky ”, потписао је са Нокијом уговор о сарадњи. Као плод тог креативног судара настале су бројне плејлисте које је Роџерс креирао, а које су доступне кроз додатак MixSharing.

“Сервис је лак за употребу као и радио, само што у овом случају ви имате моћ да контролишете ствари”, казао је Јурки Розенберг, шеф одсека Nokia Ентертаинмент. “Довољно је да притиснете Play Me и имате вашу личну радио-станицу, бесплатно, без реклама, без регистрације.”

Он је казао се цио систем осим оцијењивања од стране корисника заснива и на броју преслушавања одређених пјесама и умјетника, на основу чега се креирају плејлисте за кориснике.

Постоји и опција за “пребацивање” пјесама, и они који бесплатно користе сервис, имају право на шест таквих премотавања током шездесет минута. За неограничену употребу ове могућности потребно је платити 3.99 долара за мјесец дана.

Сервис је доступан за сада у тридесет једној земљи, за све Nokia Windows телефоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана