Нокиа јефтиним телефонима мами купце за Лумиу

Mashable
Нокиа јефтиним телефонима мами купце за Лумиу

Нокиа има мисију: освојити што је могуће више фанова Windows Phoneа и то по сваку цијену.

Због тога је компанија представила пар основних телефона на Свјетском конгресу мобилних технологија у Барселони с намјером да припреми терен за будуће кориснике Лумиа смартфона.

Идеја је да чак и ако телефон нема апликације, нити га покреће нека од већих платформи, он и даље може понудити интернет конекцију.

"Када људи по први пут искусе интернет, користиће Bing, Outlook mail, OneDrive...", каже Џуси Неванлина, потпредсjедник маркетинга телефона.

"Ако можете да понудите cloud услуге по ниској цијени, то је огромна предност".

О каквим цијенама је овдје ријеч?

Наиме, ови телефони коштају свега 29 евра и то без уговора са оператером. То је цијена Нокиа 220 која изгледа као телефон који сте можда имали 2005. с једним изузетком: има web претраживач и преинсталиране иконице за Facebook и Twitter.

Претраживач је изузетно ефикасан – компресује податке за 80 одсто, а наравно користи Microsoft Bing. Такође, ту је и неколико игара из Gamelofta.

Нешто напреднија је Asha 230 и кошта 45 евра. На неки начин, она је слабија верзија смартфона.

"Она има исте апликације као Asha из серије 500. Обавља основне задатке смартфона врло добро".

Такође, у многоме се ослања на Microsoft и Нокиа услуге: Bing претрагу, Outlook mail, Here Maps и Onedrive. Главни екран такође има Asha Fastlane, који биљежи све ваше најчешће активности на уређају.

Телефон би требало да се нађе у продаји почетком марта, а ако њихов план успије, задовољни корисници би требало да пређу на Лумиа смартфоне око 2015.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана