Ништа од “Facebook телефона” у Европи

BBC
Ништа од “Facebook телефона” у Европи

Европска премијера “Facebook телефона” је одложена због разаочаравајућих продајних резултата у Америци и прилично лоших оцена у јавности, пишу енглески медји.

Facebook је прошлог мjесеца јавности представио HTC телефон који покреће Facebookов нови софтвер Home, а који је дизајниран тако да буде више интегрисан у сам производ него што је то случај са нормалним апликацијама. Међутим један од великих оператера мобилне телефоније из Енглеске потврдио да је лансирање телефона у Европи одложено, због великог броја сугестија корисника.

Ипак, јавност нагађа да то итекако има везе и са великим бројем кључних људи који су у посљедњих неколико дана напустили HTC, а који је први добио право да његови телефони буду носилац промоције нове Facebookове апликације.

Претпоставља се да је Facebook овога пута изабрао погрешног стратешког партнера, а пошто се у наредним данима не види рjешење кризе у којој се налази HTC, представљање телефона са софтвером Home је у Европи одложено до даљњег.

Марк Закерберг је приликом недавног представљања Homeа у ентузијастичном говору саопштио “да ће ова апликација промjенити однос који људи имају са својим телефонима”, а вjероватно није ни слутио да ће непуна два мјесеца касније бити суочен са озбиљним проблемима.

Facebook Home је првобитно био доступан само на HTC телефонима, прије него што се раширио и на друге Андроид телефоне, па добро упућени не искључују могућност да Facebook изабере неког другог стратешког партнера у овом послу.

HTC је очекивао да ће у партнерству са Facebookом успјети да повећа продају и освоји већи део тржишта Андроид телефона, али је убрзо избачен из понуде компаније АТ&Т, највећег мобилног оператера у Америци, што јеозбиљан ударац за ову компанију.

Због свих ових проблема, Facebook је одлучио да одложи лансирање своје Home апликације у Европи, а то правда уважавањем примједби корисника који су имали прилику да у руци држе телефон са овом апликацијом.

“На основу резултата и сугестија које смо добили, усредсредићемо се наредних неколико мјесеци на прилагођавање и побољшавање перформанси Homeа и због тога ћемо одложити његов улазак на тржиште у Европи”, пише у кратком саопштењу Facebookа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана