Нинтендо Switch 2: Појавили се нови детаљи, ево шта знамо до сада

Г.С.
Нинтендо Switch 2: Појавили се нови детаљи, ево шта знамо до сада

Ближи се дан представљања нове генерације Нинтендове гејминг конзоле.

Актуелни модел Switch показао се као пун погодак, па љубитељи јапанске компаније са нестрпљењем ишчекују информације о његовом насљеднику.

Званично, наравно, нема никаквих информација, али гласине о Switchу 2 (како се прича да ће се звати) интернетом круже већ неко вријеме, преноси Б92.

Према некима, ову конзолу не треба очекивати пре следеће године, али новије информације кажу да би Нинтендо требало да је представити већ у јуну. 

Захваљујући новим гласинама, сазнали смо и како би екран Switchа 2 требало да буде мало већи - актуелна верзија долази са 7-инчним 1080п екраном, док би нова верзија требало да има 8-инчни екран, уз подршку за 4К резолуцију када је уређај повезан са телевизором.

Што се хардвера тиче, последње информације које су објављене још раније говоре како би Switch 2 по снази требало да парира ПлаyСтатиону 4 и прошлој генерацији XBoxа.

С обзиром на то да Нинтендове конзоле ионако никада пажњу нису привлачиле снагом свог хардвера и напредном графиком, већ занимљивим и забавним играма, љубитељима Нинтенда такав хардвер вјероватно неће бити проблем.

Од осталих промјена о којима се говори, треба споменути и контролере Џој-кон. Они би на новој генерацији требало да буду већи, али такође би требало и да се повезују другачије - путем магнета.

Осим што ће бити већи, Нинтендо ће наводно на њима додати и неке нове дирке, а добра вест за све власнике актуелне конзоле који намеравају да купе и њеног наслједника јесте што би игре за Switch требало да раде и на новом моделу, а за играње на Switchу 2 моћи ће да се користе и стари контролери Џој-кон.

Након што се нова конзола појави на тржишту, очекује се да ће коштати око 400 долара, а за очекивати је да ће Нинтендо још неко вријеме у продаји да задржи и сам Switch.  

Ако тај уређај остане у продаји довољно дуго, и ако јапанска компанија додатно снизи његову цијену, он би чак могао да постане најпродаванија конзола у историји.

Ту титулу сада држи Сонy са својим Плејстејшн 2 који је продат у више од 158 милиона примјерака, али пре пар месеци сазнали смо да је продаја Switchа премашила 140 милиона, тако да није немогуће да једном у будућности управо ова конзола постане најпродаванија на свијету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана