Никон представио фотоапарат D610

Aгенције
Никон представио фотоапарат D610

Компанија Никон представила је најновијег члана породице D-SLR фотоапарата FX формата (пуни формат), са ознаком Никон D610.

Како наглашавају из компаније Никон, D610 је прави избор за оне који су спремни да направе нови корак на свом фотографском путовању, а нови D-SLR са 24,3 мегапиксела омогућава заљубљеницима у фотографију да унапреде своје вjештине, развију визију и изграде сопствени стил.

Сензор слике FX формата од 24,3 мегапиксела биљежи детаље уз реалистично оштре фотографије, а континуална брзине фотографисања повећана је на 6 фотографија у секунди (у поређењу са претходником, фотоапаратом Никон D600). Нови Никон режим тихог рафалног окидања омогућава снимање фотографије готово нечујно, а чврста и лака конструкција даје фотографу слободу да у сваком окружењу искористи предности пуног формата.

Онима који су амбициознији, CMOS сензор FX формата од 24,3 мегапиксела омогућава већу дубину снмка и лакше уочавање и дефинисање детаља. Од правог широкоугаоног до супертелефото снимања, сензор билежи сваки елемент уз реалистичну оштрину слике при брзини и до 6 fps. Нудећи унапређене нивое детаља и опсега тонова, уз изванредне способности у условима слабог освjетљења, Никон D610 снима кристално чисте фотографије, а видео снимци су одлични и при високим ISO вредностима. ISO опсег се креће у распону од 100 до 6400, а проширив је до 25.600 (еквивалент) или до 50 (еквивалент) како би се постигла максимална флексибилност у свим свjетлосним условима, без обзира на то да ли снимате фотографије или видео записе, напомињу из НИкона

Никон D610 омогућава да се снимање обави скоро нечујно када је то потребно. Бржи од свог претходника, Никон D610 снима до 6 фотографија у секунди (6 fps) и у FX и у DX формату, што снимање објеката који се брзо крећу чини лакшим него раније. У ситуацијама када је тишина веома важна, нови режим тихог рафалног окидања значајно утишава звук механизма фотоапарата за враћање огледала, што олакшава снимање тешко ухватљивих објеката, нпр. у природи, при брзини и до 3 fps.

Направљен да поднесе тешке услове, лагани Никон D610 задржава исту чврсту конструкцију свог претходника. Горњи и задњи оквир фотоапарата направљени су од издржљиве легуре магнезијума, а овај фотоапарат је заштићен од утицаја временских услова у истој мjери као и модел D800, што омогућава повећану отпорност на влагу и прашину. Брз одзив, поуздан рад и згодно постављена дугмад и контроле омогућавају удобно руковање и флексибилност да се одговори брзо чак и у неочекиваним ситуацијама за фотографисање.

Брзи одзив: Вријеме покретања износи приближно 0,13 с, вријеме кашњења окидања је скраћено на приближно 0,052 с, уз могућност континуалног фотографисања од приближно 6 fps у FX и DX формату.

Велика прецизност и велика издржљивост затварача: Затварач је тестиран до 150.000 циклуса окидања да би се потврдили издржљивост и прецизност. Он се може се похвалити опсегом брзине од 1/4000 за 30 с, а посjедује интелигентни самодијагностички монитор затварача и погонску јединицу која треба да смањи потребу за напајањем када затварач дуже времена стоји подигнут током снимања филма.

Прецизан LCD монитор од 8 цм (3,2 ин.), са приближно 921.000 тачака, широким углом гледања и аутоматском контролом свjетлине монитора: Даје свијетлу, јасну репродукцију слике са великим капацитетом репродукције боја. Освијетљеност LCD монитора се аутоматски подешава у складу са окружењем за приказивање.

Оптичко тражило са стакленом призмом: Са покривањем слике од приближно 100% и увећањем од 0,7џ (објектив од 50 мм f/1,4 са фокусом у бесконачности, -1,0 м-1).

Електронски виртуелни хоризонт са двије осе: Пружа тачну потврду нивоа снимања тако што вам омогућава да погледате LCD монитор или тражило за обе позиције фотоапарата у односу на хоризонталну раван и њен ниво (ротација унапред или уназад).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана