Nikon: Нови апарати са Wi-fi конекцијом

Танјуг
Nikon: Нови апарати са Wi-fi конекцијом

Компанија Nikon представила је нову палету производа који ускоро стижу на домаће тржиште, саопштено је 9. јануара из компаније.

Nikon је проширио палету COOLPIX компактних фотоапарата са два нова модела S6500 и S2700. Модел С6500 поседује уграђени Wi-Fi,16-мегапикселски CMOS сензор и широкоугаони NIKKOR објектив са оптичким зумом од 12x. Wi-Fi конекција омогућава брз пренос слика преко интернета.

Фотоапарат S2700 поседује NIKKOR широкоугаони објектив са 6x зумом, резолуцију од 16 мегапиксела, 6,7 цм (2,7 инчни) LCD екран са антирефлексним слојем и HD (720p) снимање филмова, наводи се у саопштењу.

Компактно Nikon 1 кућиште за роњење је нова додатна опрема јапанске компаније, која ће омогућити корисницима подводно сликање.

Ту су још и два нова модела - Nikon 1 Ј3 са најмањим тијелом на свијету и модеран Nikon 1 S1 - први модел из нове S-серије. Оба модела користе исту Nikon 1 технологију друге генерације, намjењену напредним корисницима.

Компанија је представила и паметне функције слиједеће генерације, као што је контрола живог приказа слике, снимање најбољег тренутка, и бежични пренос слике са опционим Wi-Fi донглом.

Два нова објектива проширују 1 NIKKOR палету на различитим крајевима спектра. Тип 1 NIKKOR VR 6.7-13мм је ултра-широкоугаони објектив, а 1 NIKKOR VR 10-100мм је моћни зум објектив са 10x зумом.

Оба објектива посjедују Nikonов систем за смањење вибрације који исправља замућеност слике како би статичне слике биле јасније, а филмови уједначенији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана