Нетфликс ће бити дупло јефтинији, али наоружајте се стрпљењем - трајаће осам минута

ГС
Foto: Илустрација

Извршни директор Нетфликса, Ред Хастингс, открио је прошле недjеље да је та стриминг платформа званично отворена за рекламе које ће омогућити јефтинију претплату, а британски медији спекулишу већ пишу о цијени јефтинијег пакета, као и како би имплементација могла да изгледа у пракси.

Према упућенима, нови јефтинији план коштаће 5,49 британских фунти мјесечно у Уједињеном Краљевству, упола мање од садашњег стандардног плана, који у Сједињеним Државама кошта 9,99 фунти или 15,49 долара.

Цијена се може незнатно разликовати од тржишта до тржишта, али сасвим је извјесно да ће сваки дио свијета добити јефтинију варијанту услуге подржану рекламама, као и да ће бити упола јефтинија од стандардног пакета. Цијена новог пакета у Србији највјероватније ће бити 5,49 евра.

Аналитичар Мајкл Патер потврдио је ову информацију и открио како би имплементација ових промјена могла изгледати у пракси.

"Нетфликс ће највјероватније увести четири рекламне паузе од по два минута. Један прије пројекције и још три у дванаестом, двадесет четвртом и тридесет шестом минуту", објашњава.

Инсајдер Тами Паркер из ГлобалДата сматра да ће Нетфликс слиједити примјер ХБО Макса.

"ХБО Макс нуди мјесечни попуст од пет долара за верзију огласа. Сасвим је извјесно да ће Нетфликс слиједити исти модел", истакао је Паркер.

У интервјуу с инвеститорима Нетфликс је признао да је почео да губи купце први пут у 10 година. Обраћајући се инвеститорима, извршни директор Нетфликса признао је да је на столу јефтинији план подржан рекламама, додајући да је ово одлична опција за кориснике "који желе нижу цијену и толерантни су на оглашавање".

Недавно је објављена студија која показује да Нетфликс не расте на тржиштима с нижим приходима, па је овај потез, према мишљењу аналитичара, потпуно очекиван, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана