Необичан начин да убрзате компјутер

Vesti-online.com
Необичан начин да убрзате компјутер

Ако имате на десетине букмаркованих сајтова у вашем интернет претраживачу, онда ће вам ова програм бити интересантан. Програм се зове AM DeadLink и уз помоћ њега можете анализирати ваше букмаркове и видјети који су дупликати и који линкови више не постоје.

Задатак овог програма је да претражује фајлове у вашем рачунару и проналази и брише, уколико желите, дупликате фајлова који вам заузимају простор на хард диску.

 Када отворите програм, на првој страници бирате на којој партицији или у ком фолдеру на рачунару желите да се изврши претрага и бирате тип фајла који желите да претражите - слике, аудио, видео, апликације или сви типови фајлова.

Када сте то изабрали кликните на дугме ДАЉЕ - уколико желите да дефинишете додатне критеријуме за претрагу или на дугме ТРАЖИ - уколико одмах желите да извршите претрагу.

Доступне су 3 могућности за брисање:

*корпа за отпатке - када кликнете на бриши датотеке ће бити послате у корпу за отпатке, па постоји могућност да их повратите уколико сте погријешили
*центар за спасавање - датотеке се архивирају тако да их касније можете повратити
*трајно - ако изаберете ову опцију датотеке ће трајно бити обрисане, па ће једини начин за повратак датотека бити програм који сам представио у тексту “како да вратитм обрисане фајлове”.

Сада сте подесили све критеријуме па кликните на дугме ТРАЖИ. Када се претрага заврши приказаће вам се листа дупликата.

Још једна корисна опција је да кликнете на стрелицу поред дугмета “измијени” и да изаберете “по један у свакој групи” тако ћете обрисати само дупликате, а главни фајлови ће остати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана