Напад на Адобе: Компромитовано више од 38 милиона налога

BBC
Напад на Адобе: Компромитовано више од 38 милиона налога

Адобе је потврдио да је током недавног сајбер напада компромитовано више корисничких налога него што се на почетку мислило.

Произвођач софтвера је изјавио да вjерује да су кориснички подаци и шифре украдени са око 38 милиона активних корисничких налога.

Нападачи су такође дошли до података са непознатог броја налога који нису били коришћени 2 године или више.

Компанија је одмах након напада изјавила да је компромитовано 2.9 милиона корисничких налога, али се испоставило да је овај број знатно већи.

Компанија је такође изјавила да су хакери украли дjелове изворног кода за Photoshop, поуларног програма за манипулацију фотографијама.

Ови подаци могу да дозволе програмерима да анализирају начин на који Адобеов софтвер ради што би им омогућило да копирају неке технике.

Адобе је у мају пребацио неколико својих производа на модел претплате што је значило да су муштерије морале морале да дају детаље у вези са кредитним картицама како би могле да отворе налог.

Портпарол компаније изјавио је да тренутно ступају у контакт са корисницима чији налози су компромитовани и додао да су подаци у вези са кредитним картицама и другим информацијама компромитовани у 2.9 милиона случајева.

Када су у питању остали налози, нападачи су дошли само до корисничких имена и шифри.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана