Најзанимљивији гејмерски рекорди

Агенције
Најзанимљивији гејмерски рекорди

Многи људи би вољели да зарађују од играња компјутерских игара попут Call of Duty или FIFA. Некима то и полази за руком.

Вил Џонсон (21) из Арканзаса зарадио је невероватних 100.000 евра играјући Call of Duty, док је Џејкоб Гејби (15) из Бушија (Велика Британија) постигао рекордан скор од 189-0 у фудбалској утакмици игре FIFA.

Они су рекордери као и Брет Мартин (31) из Колорада који има 8.030 фигурица из компјутерских игара и Марк Слевински (30) из Алберте (Канада) који је створио најмањи аутомат за видео игре.

Џејкоб, који је оборио рекорд у побjеди са највишом разликом у головима у игри против компјутера (Барселона – Фулам), дошао је на идеју играјући с братом и за овај подухват потрошио око седам сати недjељно.

"Нисам имао за циљ да оборим рекорд. Само сам се играо с братом", каже он.

"До полувремена имао сам 100 голова. Брат није могао да вjерује – рекао ми је да наставим, јер ћу можда оборити рекорд. До финала, постигао сам 189 голова", каже Џејкоб.

Ипак, његови родитељи неће дозволити да му слава удари у главу.

"Кажу ми да се концентришем на учење, јер ми предстоје важни испити.

С друге стране, Џонсон, познат и као "Big Tymer" постао је најплаћенији играч Call of Duty пошто је између 2009. и 2012. освојио четири титуле у Гејмерској лиги Pro Curcuit и зарадио 100.000 евра.

"Лијепо је имати чврст доказ да сте најбољи на свијету у вјештини на којој сам радио годинама", каже он и додаје да је ипак морао смањити вријеме проведено за конзолом "због ризика да изгуби дјевојку".

Још један рекордер је веб дизајнер Мартин који има највећу колекцију гејмерских сувенира.

Прву фигурицу, Супер Марија, добио је у осмој години од родитеља.

Ипак, почео је да скупља прије 12 година, када је открио eBay. На колекцију је потрошио 77.000 евра, али је, како каже, његова жена толерантна.

"Многи моји пријатељи знају да сам гејмер, али вjероватно не увиђају колико сам страствен и посвећен", каже он.

Раме уз раме је и Слевински, IT инжењер који је створио најмањи аутомат за видео игре (12,5 x 5,2 x 6 цм). За израду му је било потребно шест мjесеци.

Међу осталим занимљивим гејмерским рекордима су најдужи маратон у игрању игара који су постигли Крис Глојд и Тимоти Бел из Канаде који су за рачунаром провели 120 сати и седам минута.

Џон Бејтс (85) из Висконсина доказао је да године нису препрека доброј забави и оборио рекорд након 14.000 перфектно одиграних симулација куглања на Wii Sports, што га је уједно учинило и најстаријим рекордером у овој области.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана