Највећа битка у историји видео игара

Aгенције
Највећа битка у историји видео игара

Пет сати борбе, више од 4.000 пилота, 2.600 уништених свемирских бродова, небројено много виртуелних живота и све то због контроле ресурса у неколико соларних система - то је биланс једне од највећих битака у видео играма свих времена. Поприште је био универзум ММО наслова ЕВЕ Online.

Једна од најдуговечнијих ММО игара се за разлику од већег дијела конкуренције не ослања на епску фантастику, већ се одвија се у свемиру, а јединствена је по томе што су сви играчи на једном серверу, као и по томе што је њима препуштено скоро све - од економије, високе политике, преко контроле планета и искоришћавања ресурса, до удруживања и ратовања.

Еве Online, у ком су дубок траг оставили и неки домаћи гејмери, поново је ушао у историју 28. јула, а о епској борби у систему 6VDT између алијанси CFC и Test Alleanceа извештавали су познати специјализовани IT сајтови као што је The Verge, али и водећи свjетски медији као што су BBC и Huffington post.

Како пише BBC, време је "успорено" за око десет одсто у виртуелном универзуму како би сервери могли да се изборе са огромним бројем играча и бродова на једном мjесту, а када се све завршило CFC је славио победу.

Ерлендур Торстејнсон, један од програмера компаније CCP, која стоји из ЕВЕ Onlineа, потврдио је да је битка у којој је учествовало тачно 4.070 играча највећа икада у тој игри.

Кључни тренутак битке догодио се два сата након почетка када је CFC послао флоту "капиталних" бродова на бојиште, због чега су поједине формације Тест Alleanceа кренуле у бијег. Било је јасно ко ће побједити, па је контролу над 6VDT до краја вечери преузео "Goonswarm Federation ", највећа групација унутар CFC-а.

До краја борбе, више хиљада летjелица је уништено, а медији истичу да уништење има и праву цијену, јер је познато да се валута ЕВЕ Onlineа може купити за прави новац. Недавно је процијењено да је нешто мања битка "коштала" око 15.000 долара.

Према незваничним информацијама, CFC који већ дуго планира да "отјера" ТЕСТ из система 6VDT, овим нападом је започео серију атака, чији је коначни циљ уништење ривалске алијансе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана