Најпаметнији фото-апарат на свијету?

B92
Најпаметнији фото-апарат на свијету?

Најновији фото-апарат који стиже из компаније “Никон” први је са уграђеним Googleовим Андроид системом и приступом Wi-Fi мрежи.

Апарат “Nikon Coolpix S800c” са 16 мегаипксела подржава Гуглов Андроид оперативни систем (верзија 2.3) па помоћу њега можете преузети бројне апликације из “Google Playy” радње, пише Терy Суливан за “Cpnsumer Reports”.

Међу понуђеним апликацијама свакако је вредан пажње “Photoshop Express” као и “make it 3D Free” за прављене 3D фотографија. Уз помоћ апликације “AndroMedia” можете правити слајдшоу сачињен од ваших фотографија, видео записа и музике. Можете додати Facebook и Instagram и директно постављати фотографије на своје профиле.

Иако има тач скрин, “Никон Coolpix S800c” посједује и неколико “дугмића”. Остављен је окидач као и тастер за зумирање око окидача. Додато је и посебно сочиво (25мм) за прављење широкоугаоних, панорамских фотографија, као и десетоструки оптички зум. Осим тога, апарат има уграђена два гигабајта меморије.

ОЛЕД екран величине 3.5 инча приказује веома јасну и оштру слику, док је приказ апликација сличан онима на осталим смартфонима.

Иако Суливан пише да је свакако ријеч о револуционарном апарату, који отвара посебно поље за креирање нових апликација намјењених искључиво фото-апаратима, “Никон Coolpix S800c” посједује и неколико мана. Најважнија се односи на слабу батерију која може снимити свега 40 минута видео записа, након чега је потребно њено допуњавање.

Још једна мана уочена је приликом снимања видео записа. Уколико, рецимо, овим апаратом правите видео снимке током којих прелазите из свјетлије у мрачнију просторију, или се објекат снимања помјера директно ка вама, запис ће бити нешто лошијег квалитета због слабије прилагодљивости сочива.

“Никон Coolpix S800c” тренутно се продаје по цијени од 350 америчких долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана