Најјефтинији iPhonе 6 можете купити, уз уговор, за 199 долара

Агенције
Најјефтинији iPhonе 6 можете купити, уз уговор, за 199 долара

Apple је представио 2 дугоочекивана iPhonе уређаје, један са већим и један са мањим екраном, односно iPhonе 6 и iPhonе 6 Plus.

iPhonе 6 не посједује јасне ивице, а стакло се савија око обода како би се састао са алуминијумским кућиштем.

Оба уређаја посједују нови Retina HD дисплеј који краси 4.7-инчне (1.334 x 750p) и 5.5-инчне (1.920 h 1.080) екране телефона.

iPhonе 6 посједује дебљину од 6.9 мм, док је iPhonе 6 Plus дебео 7.1 мм, у питању су најтањи уређаји које је Apple до сада направио, пише Б92.

Компанија је са новим телефонима представила и нови чип-А8 (дуал цоре 1.4GHz). У питању је друга генерација 64-битног чипа А7 који је представљен са моделом iPhonе 5С. iPhonе 6 посjедује 1GB RAM-а, док ће 6 Plus долазити са 2GB RAM-а.

А8 чип је до 25 одсто бржи када је брзина процесирања у питању и нуди 50 одсто бржу графику, притом доносећи енергетску ефикасност која је за 50 одсто боља у односу на претходника.

Све ово значи да је нови iPhonе 50 одсто бржи од свог претходника, док је графика 84 пута бржа. Све ово ће напајати батерије од 1.810 и 2.915 mAh.

Компанија је представила и обављање гласовних позива уз помоћ WiFi мреже у случајевима када је интернет бежични сигнал бољи од сигнала телефона.

Када је камера у питању, iPhonе посједује 8MP iSight камеру са ƒ/2.2 блендом и потпуно новим сензором, као и Focus Pixee – технологију која је до сада могла да се нађе искључиво на професионалним DSLR апаратима.

Оба уређаја могу да снимају 1080p видео са 30 и 60 фрејмова по секунди, као и успорени видео са 120 и 240 фрејмова по секунди.

iPhonе 6 посједује дигиталну стабилизацију слике, док iPhonе 6 Plus има оптичку стабилизацију.

Када је цијена у питању, iPhonе 6 ће коштати 199 долара (16GB), 299 долара (64GB) и 399 долара (128GB) уз двогодишњи уговор, док ће iPhonе 6 Plus коштати 100 долара више у свакој конфигурацији.

Испоруке почињу 19. септембра.

Када је iOS 8 у питању, сви власници модела 4S и новијих моћи ће да га бесплатно преузму од 17. септембра.

Компанија је представила и Apple Pay, потпуно нов систем плаћања путем мобилног уређаја. Све што је потребно да би се купио производ јесте прелазак прста преко читача отиска прстију.

Apple је потврдио и постојање NFC-а, али и новог чипа названог Secure Element који врши енкрипцију свих података. Apple је представио и "потпуно нови производ који ће редефинисати оно шта људи желе од ове категорије уређаја" – Apple Watch паметни сат.

Apple Watch је прецизан до плус или минус 50 милисекунди и долази са бројним додацима, а израђен је од нерђајућег челика и сафирног стакла.

Апликације су дизајниране за "лагану" интеракцију тако да корисницима на располагању неће бити комплетне апликације.

Ту је и С1 чип који у минијатури нуди комплетан компјутерски систем на једном чипу, а на полеђини се налазе 4 сензора, укључујући и два инфрацрвена и мерач броја откуцаја срца.

Digital Touch пружа листу пријатеља које можете звати, послати им поруку или простим додиривањем средине екрана учинити да њихов паметни сат завибрира.

Нотификације су суптилне, тако да ће моћи да им се приступи простим подизањем зглоба, а ту је и интеграција са Сири, али на основном нивоу.

Уколико затражите локацију одређеног мјеста, мапе на сату ће вас тамо одвести уз благо тактилно обавјештавање при сваком скретању.

Apple Watch ће корисницима такође дозволити да прегледају слике, највјероватније оне које се налазе на iCloucу, а присутан је и Apple Pay.

Фитнес представља важан део Appleовог сата. Fitness апликација задужена је за праћење свих активности и покрета, док ће Њоркоут апликација служити као мотиватор приликом тренинга.

Apple Watch долазиће у двије верзије – великој и малој и у 3 издања Watch, Watch Sport и Watch Edition, и свака ће имати сопствене каишеве и наруквице, а радиће са iPhonеом 6 и 6 Plus, iPhonеом 5, 5С и 5Ц.

Цијена Apple Watchа креће од 349 долара и у продаји ће се наћи почетком 2015. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана