Најбоље ствари (на интернету) су бесплатне

Б92
Најбоље ствари (на интернету) су бесплатне

Интернет представља огромну базу података о готово свему што би човјек желио да упозна.

Он нуди много више од друштвених мрежа. Представљамо вам неке од најбољих бесплатних ствари на интернету.

Google Drive / Dropbox

Многи људи уопште не знају да овај сервис постоји. Он је дио "облака" у ком можете складиштити своје информације, а да притом не оптерећујете свој рачунар.

И Google Drive и Dropbox вам омогућавају да уплоадујете све своје фотографије и документе, тако да им можете приступити с било ког рачунара, телефона или таблета у било ком тренутку.

Ted Talks

Ови говори покривају широк спектар тема и њихов циљ је да информишу, инспиришу, покрену дебате или просто забаве.

Многе познате личности учествовале су у Ted Talksу, међу којима су и Стивен Хокинг и Стив Џобс. Већина траје око 15 минута и сигурно ћете чути барем нешто што ће вам бити од користи.

Wolfarm Alpha

Овде ћете наћи одговоре на сва ваша питања. Дословно. Поставите било које питање, па макар и оно везано за неки математички задатак из основне школе и одговор ће вам бити представљен.

Open Yale Courses

Универзитет Јејл омогућио је свим људима свијета да приступе уводним предавањима која држе њихови предавачи. Нећете добити диплому, али свакако можете много тога научити. Duolingo

Одличан сајт на ком можете учити језике бесплатно.

F.lux

Познато је да свjетло екрана савремених уређаја отежава падање у сан. Ако не можете без рачунара или телефона чак ни непосредно пред спавање, инсталирајте F.lux који ће промjенити боју екрана, што може пријати вашим очима.

Tech Support Guy

Ако имате проблеме са рачунаром, а немате коме да се обратите за помоћ, поставите питања пријатељски настројеним члановима сајта, и они ће вам радо изаћи у сусрет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана