Најбоље од оба свијета - стижу windroidi

новости.рс
Најбоље од оба свијета - стижу windroidi

Ове године можемо очекивати велики број компјутера који ће радити на два оперативна система - Windows и Андроид.

Ове године можемо очекивати велики број компјутера који ће радити на два оперативна система - Windows и Андроид. На Интеловој конференцији у Лас Вегасу ова компанија је најавила да ће њихови процесори, који ће се у будућности уграђивати у компјутере, подржавати оперативне системе Windows и Андроид, а корисници ће притиском на само једно дугме моћи да пребацују оперативне систем

Овакви компјутери, с обзиром на то да ће се на њима моћи користити и Windows и Андроид, већ су прозвани "windroidима", а треба напоменути да на тржишту већ постоје неки Windows уређаји на којима се могу покретати и андроид апликације попут Самсунговог - Атива.

Модел на ком се могу користити ова два оперативна система представио је Асус па су у овој компанији свој Transformed Book Duet назвали првим 4-у-1 уређајем на тржишту. Наиме, овај хибридни модел може се користити као Windows лаптоп и таблет, али и као преносни компјутер и таблет које ради на Googleовом андроиду, а пребацивање између ОС-ова траје само четири секунде.

Овај Асусов хибрид ради на Интеловом Хасел процесору (најјачи модел који се испоручује је Core i), има 64GB меморије који се такође могу проширити, док дијагонала екрана износи 13,3 инча (резолуција екрана износи 1366768 пиксела, односно 19201080 пиксела, у зависности од верзије).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана