Награде за најбоље андроид програмере

Агенције
Награде за најбоље андроид програмере

Бањалука - Компанија “M:tel” додијелила је награде за десет најбољих апликација за мобилне телефоне у оквиру конкурса “Андроид лига два”, чији је укупни наградни фонд 30.000 КМ, преносе агенције.

Прву награду у категорији појединачних апликација у износу од 5.000 КМ освојио је Александар Станчић са апликацијом “Дифенсе гер”, друго мјесто заузео је Михајло Савић са апликацијом “М:тел ТВ програм”, а треће Владимир Глушац са апликацијом “Алекс”, саопштено је из “M:tela”.

У категорији студентских апликација прво мјесто освојио је Бојан Девић са апликацијом “Убер гениус”, друго мјесто Никола Чорлија и апликација “Маркет компаратор”, а треће Желимир Бошњак са програмом “ВријемеБиХ”.

Све ове апликације су бесплатне за кориштење и могу се преузети са Гугл плеј маркета.

Такмичење за најбољу андроид апликацију компанија “M:tel” проводи другу годину заредом, с циљем стварања базе апликација за све који користе телефоне нове генерације у БиХ, због чега је један од услова за учешће на овом такмичењу употребљивост апликације, као и да је урађена на једном од три службена језика.

У комисији су били стручњаци из области програмирања у компанији “M:tel” и вањски сарадници – професор са Електротехничког факултета Бањалука, консултанти из компаније “Комтрејд”, те уредници портала ИТ Про.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана