На ову друштвену мрежу се сваког дана троши 11 милиона долара

ГС
Foto: Илустрација

Кинеска апликација ТикТок је на глобалном нивоу зарадила 10 милијарди долара од корисника и на путу је да постане апликација са највећом зарадом у историји, наводи се у најновијем извјештају компаније дата.аи.

"ТикТок ће се у 2024. години приближити заради од 15 милијарди долара. Корисници троше преко 11 милиона долара дневно тиме што подржавају своје омиљене креаторе садржаја", изјавила је представница компаније дата.аи Лекси Сидоу.

Она очекује да ће корисници ТикТока проводити 40 сати мјесечно на овој апликацији, за 22 одсто више него у текућој години.

ТикТок зарадјује на апликацији "Coins", којима корисници могу да купују поклоне за инфлуенсере на платформи, а кинеска апликација задржава 50 одсто од уплате.

Корисници су ове године начешће куповали пакет од 1.321 новчића за 19,99 долара, а те куповине представљају 25 одсто свих прихода ТикТока у самој апликацији, преноси Б92.

Кинеска фирма има и друге изворе прихода као што је реклама и трговина преко интернета.

Апликације за упознавање Тиндер и платформа Јутјуб се ближе заради од 10 милијарди долара, али заостају за ТикТоком за двије до три милијарде долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана