Моторола патентирала нови преклопни смартфон

ГС
Foto: Принтскрин

Моторола је била једна од првих компанија које су на тржиште пласирале преклопни телефон, но услиједило је затишје и прошла година и по откако смо видјели модел Мото Разр, Ипак, компанија је сада патентирала нови уређај ове врсте.

Ријеч је о високом и уском уређају попут Разра, но екран је с вањске стране. То значи да се екран савија око уређаја/кућишта те да се у преклопљеној форми заправо добија смартфон с два екрана.

Патент открива и мањи модул камере у горњем дијелу уређаја. Може се рећи да је патентирани смартпхоне цроссовер Мото Разра и Royole Plexpaija

Шарка ће представљати потпуно ново рјешење које ће минимизирати набор и омогућити затварање телефона у равнини без икаквих размака. У механизму ће се налазити покретни дијелови који ће омогућити слободно савијање уређаја.

Међутим, не треба заборавити да компаније неријетко одустану од дизајна иако патентирају уређаје, тако да засад није сигурно да ћемо заиста видјети телефон на тржишту. С друге стране, дизајн доноси очигледне предности те би требао укључивати чврсто заштитно стакло за панеле, преноси портал Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана