Много табова, мало простора: Ускоро ријешење и за овај проблем

Г.С.
Много табова, мало простора: Ускоро ријешење и за овај проблем

Сви смо се понекад нашли у ситуацији да нам је отворено више десетина табова у Google Chrome прегледачу. Са таквом гужвом, тешко је у тренутку да пронађемо баш оно што нам треба.

Google хоће да олакша својим корисницима рад у Google Chrome-у, и ускоро ће свима бити доступно груписање табова у претраживачу, наводи ПЦ Пресс.

Ово ће врло једноставно функционисати, како бисте имали комплетну прегледност на својим радом. Ако желите да групишете неке отворене табове, довољно је да их десним кликом додате у жељену групу. Ове групе табова можете означити именом, бојом, емотиконом или комбинацијом сва три поменута.

Истраживање Googleа прије ове одлуке показало је да људи имају тенденцију да групишу табове, по темама, хитности, као што је на примјер “ASAP”, “ове недјеље”, “касније”, или по тренутној фази, као “није започето”, “у току” или “завршено”.

Ако рецимо имате 36 отворених табова, а желите да их групишете у 3 групе, ви ћете на екрану видјети 3 групе са по рецимо 12 ставки унутар њих.

Ово није нова идеја, јер OneTab, Cluster и Tobi већ постоје као екстензије за Chrome, али је први пут да Google сам прави начин да организујете табове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана