Митровић: "Хуавеј" може да допринесе процесу дигитализације у БиХ

Срна
Foto: СРНА

САРАЈЕВО - Министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић изјавио је да компанија "Хуавеј", која је глобални лидер у области информационо-комуникационих технологија, може да понуди значајан допринос у процесу дигитализације БиХ.

"Примјена 5Г технологије у одређеним земљама већ показује важност дигитализације како за економију, тако и за очување животне околине", истакао је Митровић у разговору са делегацијом "Хуавеја" у Дубаију, гдје је посјетио

"Хуавеј егзибишн" центар.

 

Митровић је упознао представнике "Хуавеја" да Министарство којим руководи, у сарадњи са домаћим и међународним партнерима, улаже додатне напоре за доношење нове легислативе, као и стратешких докумената потребних за достизање жељеног циља да би била омогућена дигитализација и примјена 5Г мреже у будућем периоду.

 

"Министарство ће наставити да ради на примјени 4Г мреже у складу са уговорним обавезама телеком оператера, те упоредо да ствара предуслове за успостављање 5Г мреже", наводи се у саопштењу.

 

Он је подсјетио да је "Хуавеј" присутан у више од 170 земаља и региона широм свијета, а у БиХ више од 10 година, саопштено је из ресорног министарства.

 

Митровића је током посјете "Хуавеј егзибишн" центра у Дубаију дочекао генерални директор "Хуавеја" за БиХ Сју Кун и делегација компаније.

 

Током посјете центру делегација Министарства је имала прилику да се упозна о најсавременијим технологијама и разговара о важности технолошких иновација у погледу смањења трошкова и повећања енергетске ефикасности, те потенцијалној користи 5Г технологије за различите индустрије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана