Милиони iPhonа 5C сакупљају прашину

Агенције
Милиони iPhonа 5C сакупљају прашину

Беч - Apple се у погледу "повољног" iPhonа 5C прерачунао. Или, ипак није?!

Пегатрон, фабрика у којој се производи iPhonе 5C тренутно има преко два милиона спремних модела за испоруку, али их нико неће. Још милион iPhonа 5C "чекића" на плицама широм свијета у нади да ће се још који (милион) корисник одлучити за куповину шареног Apple уређаја, преноси ‘’Мондо’’

Apple од почетка продаје избјегава да прикаже цифре у вези са пластичним моделом у шареним одијелима, односно iPhonу 5C. Изгледа да компанија с разлогом о томе ћути, јер посљедњи извјештаји из Foxconnove Zhengzhouове фабрике  (једној од неколико) кажу да се производња модела iPhonе 5C тамо зауставља и да ће се умјесто тог пребацити на производњу iPhonе 5С уређаја.

Средином октобра 2013. године појавиле су се прве гласине да iPhonе 5C не иде како је планирано, јер је већ у том моменту производња преполовљена. Према извјештајима од средине новембра производња је смањена на 70 одсто већ почетком тог мјесеца, да би се пред гашење у Foxconnove Zhengzhou фабрици са 8.000 комада на дан коначно и зауставила. Ови извјештаји нису потврђени из Apple сједишта још увијек.

Нажалост (Apple компаније), сви знамо да iPhonе 5C није хит и тако ће вјероватно и остати, осим уколико Apple значајно не среже његову цијену без уговорне обавезе. Ипак, да ли је то била намјера компаније, да понуди iPhonе 5C, само да би "погурао" скупљи iPhonе 5С, не знамо, али многи аналитичари тврде да је iPhonе 5C створен само "успут", како би замијенио iPhonе 5, који би био боља алтернетива скупљем iPhonу 5С. Дакле, појавом iPhonа 5C смакнут је дискретно iPhonе 5 и сви који су планирали да га купе морали су да се одлуче за бољи и скупљи модел iPhonе 5С.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана