Микрософт и Самсунг: ко ће имати боље паметне наочаре?

Б92
Микрософт и Самсунг: ко ће имати боље паметне наочаре?

Било је само питање времена кад ће други технолошки гиганти кренути у трку за освајање срца љубитеља уређаја као што је Гугл Глас. Према натписима медија, Микрософт и Самсунг су заинтересиовани за свој дио колача.

Наиме, „Android Authority“ преноси како Самсунг и Микрософт сматрају да су управо такви преносни рачунарски уређаји будућност, а у року од шест мјесеци могли бисмо видјети и њихове наочаре.

Није то нимало чудно, кад се узме у обзир да је Самсунг један од највећих произвођача паметних уређаја, који имају Гугл платформу Андроид. Уколико Гугле направи сличну, отворену платформу и за Глас, Самсунг би могао да доминира и у том подручју.

Истовремено, Микрософт није вођа у подручју смартфона, али има добре везе с произвођачима хардвера. Наводно је заинтересован и за развој наочара које би биле компатибилне с конзолом за игрицe Xbox, док би правио и софтвер за разне произвођаче хардвера – баш као што Windows и Windows Phone функционишу на разним уређајима.

Уколико дође до производње наочара и од других произвођача, очекује се да ће цијена бити знатно нижа од Гуглових, које коштају 1.500 долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана