Microsoft закрпио Explorer и још понешто

Tportal.hr
Microsoft закрпио Explorer и још понешто

Microsoft је избацио закрпе за укупно 26 сигурносних пропуста, укључујући и два нултог дана у Интернет Explorerу, као и оне везане уз документе направљене у Officeу. Ако већ нисте, надоградите Њиндоњс и преузмите нови Интернет Explorer.

Једна од закрпа намењена је рjешавању пропуста у IE-у откривеном у септембар, а које је досад било покривено привременим рjешењем, пише Information Week.

Имали су га спремног и раније, али су одлучили да га додају редовној мjесечној сигурносној надоградњи након што су схватили да је нападнут мањи број рачунара који користе старија издања (8 и 9). Да је претња била већа, пустили би закрпу пре, кажу у Microsoftу.

Закрпљен је и други пропуст нултог дана, пронађен на популарном сајту за анализу JavaScripta. Захваљујући правовременом открићу и пријави, Microsoftови инжењери могли су правовремено да реагују.

Из Microsoftа корисницима пепоручују да не одлажу сигурносну надоградњу, јер је ријеч о пропустима које је могуће лако искористити па би се могли брзо проширити.

Закрпу је добио и дио Windowsa који су потенцијални нападачи могли користити за преузимање рачунара на даљину путем web-страница и докумената Officeа, као и онај који је омогућавао покретање програма на даљину путем Excela и Worda.

Прије неколико дана, Microsoft је платио пристојну количину долара шесторици стручњака који су пронашли 15 пропуста у задњој верзији Explorerа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана