»Microsoft« представио Windows 10

Агенције
»Microsoft« представио Windows 10

Њујорк - Америчка компанија "Microsoft" представила је карактеристике новог оперативног система "Windows 10" који ће ове године изаћи на тржиште, преноси Анадолија.

У генералној дирекцији "Microsoftа" у америчкој савезној држави Вашингтон представљени су нови детаљи "десетке" те је наведено да ће корисници Windowsа 7, 8 и 8.1 у периоду од једне године моћи бесплатно прећи на нови оперативни систем.

CEO "Microsoftа" Сатја Надела на представљању новог оперативног система изјавио је како је жеља ове компаније да Windows не буде само потреба људима, него њихов избор и да га заволе.

"Windows 10" ће се по много чему разликовати од посљедњег оперативног система а оно што је "новитет" је да ће бити враћен и "старт мени" који је постојао на оперативним системима прије "Windows 8".

Презентовани су и оперативни системи "Windows 10" за таблете и телефоне.

Паметни помоћник са звучном командом Cortana, након телефона ће се моћи кориситити и на компјутерима. "Windows 10" посједује развијенији претраживач и подсјетник, а мјесто Internet Explorera ће заузети Spartan, који подсједује пуно једноставнији дизајн.

Представљене су и "Microsoftове" HoloLens наочаре. Оне су представљене као компатибилне са "Windows 10", а корисници ће уз помоћ ових наочара осим гледања филмова имати прилику да сва дигитална искуства прате тродимензионално.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана