Microsoft представио најважнији производ за који нисте чули

Businessinsider
Microsoft представио најважнији производ за који нисте чули

Након година рада, мjесеци тизера, Microsoft је напокон представио алат под називом „Delve" који би корисницима Officeа 365 требало да понуди оно шта Cortana чини за власнике Windows Phoneеа – управљање животом.

Компанија је почела да нуди сервис бизнис корисницима Officeа 365 – у питању је cloud верзија Microsoftове изузетно популарне Office апликације.

Delve се неће додатно плаћати, и укључен је у Office 365 претплату, која се креће од 5 долара до 22 долара.

Microsoft Delve, раније познат под кодним именом Осло, претражује мејлове, састанке, контакте, друштвене мреже и корпоративне документе унутар Officeа 365, а потом уз помоћ вjештачке интелигенце кориснику показује ствари које треба да види.

Delve је изграђен на технологији за претрагу под именом Office Graph, која ће временом бити коришћена и за бројне друге алате.

Лоша страна Delvа лежи у чињеници да углавном повлачи податке из Microsoftових апликација као што су OneDrive for Business, SharePoint и Yammer.

Delve представља велики корак у компанијином новом смjеру.

Извршни директор компаније Сатја Надела жели да Microsoft постане „компанија за продуктивност и нове платформе", а његова визија јесте да апликације знају и излазе у сусрет потребама корисника, па чак и прије него што они издају одређену команду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана